Managed public cloud

Altijd schaalbaar met een infrastructuur uit de cloud van Amazon Web Services of Microsoft Azure.

De cloudwerkplek biedt medewerkers alle functionaliteiten van een computer met Microsoft Windows, Office applicaties en bedrijfsapplicaties, met alle voordelen die cloud technologie biedt. Medewerkers merken dat hun werkplek altijd en overal waar ze een internetverbinding hebben, beschikbaar is. De ict-services waar ze gebruik van maken zijn hoog beschikbaar en ze kunnen altijd een beroep doen op professionele ondersteuning.

De werkplek

De werkplek in de public cloud met volledige functionaliteit is gebaseerd op een desktop, laptop of hybride tablet met Windows 10 Professional. Het uitgangspunt is dat de medewerker een persoonlijk device heeft, met de vrijheid zelf aanpassingen te maken en extra apps te installeren. Beveiligingsinstellingen worden echter wel afgedwongen en kunnen niet door de de gebruiker zelf worden gewijzigd. 

Door gebruik te maken van gewone werkplekken en niet een virtueel desktop concept, is de gebruikerservaring het best. Functionaliteiten zoals multimedia (bv. YouTube) en telefoneren en videoconferencing (Skype) werken standaard goed. Bovendien kunt je op een gewone werkplek veel sneller en eenvoudiger profiteren van de nieuwste versies en mogelijkheden van bijvoorbeeld Office 365. Om hetzelfde mogelijk te maken op een virtuele desktop dient een technisch complexe en dus kostbare oplossing gebouwd te worden.

Bedrijfsapplicaties

Het aanbieden en hosten van  bedrijfsapplicaties doen we over het algemeen vanuit Microsoft Azure en Intune. Microsoft Azure biedt alle resources die nodig zijn om databases, data en services in te richten. De applicaties rollen we uit naar de devices middels Intune of zijn te benaderen met de browser op het portaal.

Dit betekent dat applicaties vanaf elke locatie te benaderen zijn, mits aan je beveiligingsvoorwaarden is voldaan. De beveiliging is per applicatie te regelen:

  • standaard: persoonsgebonden toegang op basis van rol of functie.
  • aanvullend: multi-factor authenticatie.

We kunnen diverse applicaties via Azure aanbieden, waaronder SaaS applicaties; Windows Client Only applicaties; Windows Client-Server applicaties en Web applicaties.

Service integratie en regie

Met onze dienstverlening zorgen we ervoor dat door middel van service integratie en regie verschillende diensten integreren en op uniforme wijze aanbieden aan jouw organisatie. Daarnaast zorgen we er met het shift-left principe voor dat we een concept van dienstverlening bieden welke de kwaliteit en efficiëntie verhoogt.

Het verhogen van de kwaliteit van de dienstverlening doen wij volgens het shift-left principe. Dit principe gaat uit van:

  • het verminderen van het aantal meldingen;
  • doorlooptijd van meldingen verkorten;
  • de ondersteuning verschuiven van de beheerder naar zelf-herstel.

Het effect hiervan is dat medewerkers sneller worden geholpen en de gebruikerstevredenheid omhoog gaat. Dit zorgt vervolgens voor lagere kosten voor ondersteuning en beheer omdat er minder meldingen zijn en deze lager in de keten worden opgepakt.

Met regie op de dienstverlening zorgen wij voor onder andere:

  • kansen signaleren voor verbeteringen;
  • één factuur op basis van het gebruik (pay-per-use);
  • optionele aansturing van derde partijen die door u gecontracteerd zijn om een onderdeel van uw ict te leveren, zoals bijvoorbeeld een internetprovider of applicatieleverancier.

 

 

Leg nu je vraag voor

bas-van-roon.png
Bas van Roon
Outsourcing Expert

Bespreek uw vragen direct

Wil je meer weten? Neem direct contact met ons op. Dat kan door ons te bellen op +31886532777, of ons te mailen door hieronder te klikken.